Slider image 1 Slider image 2 Slider image 3 Slider image 4 Slider image 5

LEAN

In februari 2011 hebben we op uitnodiging van één van onze trouwe klanten met een volledig bouwteam aan de 4-daagse LEAN training bij Arpa deelgenomen. We hebben daar gezamenlijk, middels pakkende voorbeelden en informatieve workshops, het regisseren van het bouw- en productieproces tot in de kleinste details onder de loep genomen.

Lean planningsbijeenkomst tijdens de voorbereiding van de Renovatie 74 woningen te Oost-Souburg.

Evaluatie pilotproject Dorpshart Bleskensgraaf

Na de succesvolle afronding van de cursus zijn we als team van bouwpartners aan de slag gegaan met ons eerste ‘pilot’ project. The rest is history. Het pilot project was direct een groot succes, en smaakte voor alle partijen naar meer. Dieleman heeft met de opgedane informatie het eigen proces herzien, vernieuwd of aangepast, en heeft inmiddels met het toepassen van de LEAN denkwijze grote successen helpen realiseren! Tijdens de gebruikelijke evaluaties blijken bouwtijdverkortingen tot wel 35-40% niet ongebruikelijk te zijn.

We zijn nu vaste LEAN partner bij verschillende van onze opdrachtgevers en dragen daar actief bij aan een kortere bouwtijd en minder faalkosten! Onze rol binnen dit proces kan beginnen bij het samenkomen met de bouwpartners nog vóór de aanbesteding om zo tot een zo scherp mogelijke én op elkaar afgestemde aanbieding te komen.

Als een aanbesteding opdracht is geworden, nemen wij deel aan de eventuele CE sessies. Het uitgangspunt hierbij is een enorme verkorting van het tekentraject door op werkvoor bereiding nivo samen te komen en het concept tekenwerk samen met de architect of opdrachtgever in één keer definitief te maken.

Na afronden van het tekentraject, is het tijd voor de LEAN plandag. Vanzelfsprekend hebben wij hier al veel ervaring mee opgedaan, waardoor het ‘plakken’ van de stickers snel en in goed overleg tot een buitengewoon strakke planning l eidt. Onze rol hierin word gevormd door korte levertijden, deelleveringen, just in time, pro-actief planningsoverleg en dit alles zonder ooit concessies te doen op het gebied van kwaliteit.

U kunt er van op aan dat wij de gemaakte afspraken nakomen, duidelijk communiceren, actief meedenken en overleggen, en binnen korte tijd een prima kwaliteitsproduct maken, waarbij uw wensen onze mogelijkheden zijn.