Slider image 1 Slider image 2 Slider image 3 Slider image 4 Slider image 5

Ontwikkelingen brandwerende houten kozijnen

Lange tijd was er veel onduidelijkheid over brandwerende kozijnen, waaraan die moeten voldoen en hoe ze uitgevoerd dienen te worden.

Inmiddels heeft de NBvT, Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie het initiatief genomen en is in samenwerking met Efectis Nederland testen uit gaan voeren met een aantal kozijnen in standaard KvT uitvoering.

Uit de testresultaten, waarvan u hier een brochure kunt downloaden, blijkt dat een standaard KvT kozijn met enkele beperkte aanpassingen de dertig minuten brandwerendheidstesten probleemloos doorstond.

De testen zijn inmiddels zo goed als afgerond en op basis daarvan kan de KOMO-gecertificeerde timmerindustrie binnenkort duidelijke rapporten en certificaten voorleggen van de mogelijkheden van houten kozijnen op het gebied van brandwerendheid.

Eén en ander zal het voor architecten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en de branche zelf een stuk eenvoudiger maken tegemoet te komen aan de hedendaagse vragen met betrekking tot (brand)veiligheid.

 

‹‹ Terug